لوگو دانا پرداز
49258000 - 021

مانیتورینگ سرویس ها و برنامه های کاربردی

مانیتورینگ سرویس ایمیل

بروز مشکل در عملکرد سرویس ایمیل، بخش قابل توجهی از فعالیت ها و نیز کسب و کار سازمان را با اختلال مواجه می سازد. لذا مانیتورینگ سرویس ها به صورت دائم از اهمیت بالایی برخوردار است. در سیستم جامع مانیتورینگ شبکه و دیتا سنتر بینا مانیتور های مخصوصی برای نظارت بر عملکرد صحیح ایمیل سرور ها وجود دارد. SMTP Monitor: با استفاده از این مانیتور می توان صحت عملکرد سرویس ارسال ایمیل را نظارت کرد. در این مانیتور شما یک آدرس ایمیل و رمز عبور مربوطه را ارائه می دهید و در هر بار اجرا ، بینا با اطلاعات ارائه شده به سرور ایمیل لاگین کرده و کد های پاسخ آن را مورد بررسی قرار می دهد. POP3 Monitor: عملکرد این مانیتور نیز مانند مانیتور SMTP است با این تفاوت که در اینجا صحت عملکرد سرویس دریافت ایمیل مورد بررسی قرار می گیرد.

مانیتورینگ سرویس ایمیل

امکان نظارت بر سرعت عملکرد ایمیل سرور

در برخی از موارد سرعت پاسخ گویی سرویس ایمیل کاهش پیدا می کند، به طوری که کاربران در ارسال و دریافت ایمیل با خطای Time Out روبرو می شوند. این مشکل معمولا به دلیل بروز کندی در لینک های ارتباطی و یا افزایش غیر معمول بار کاری بر روی سرور ایمیل بروز می دهد. در بینا شما می توانید پارامتر های مربوط به کارایی و سرعت عملکرد سرویس ایمیل را نیز تحت نظارت قرار دهید. از جمله Connection Time Out و نیز Response Time Out تا در صورت ردیابی کاهش سرعت نسبت به رفع مشکل اقدام کنید.

مانیتورینگ اکتیو دایرکتوری | داناپرداز

مانیتورینگ اکتیو دایرکتوری

بدون شک یکی از سرویس های زیر ساختی مهم در شبکه های متوسط و بزرگ، سرویس Active Directory است و در صورت بروز مشکل برای این سرویس تقریبا همه فعالیت های کاربران دچار وقفه می گردد. بنابراین شما به عنوان راهبر شبکه باید همیشه از صحت عملکرد این سرویس حیاتی اطمینان داشته باشید. در نرم افزار جامع مانیتورینگ شبکه و دیتا سنتر بینا مانیتور بخصوصی برای پایش AD وجود دارد. Active Directory Monitor: این مانیتور صحت عملکرد اکتیو دایرکتوری را به تحت نظارت قرار می دهد. برای مانیتورینگ اکتیو دایرکتوری ابتدا لازم است یک اکانت در دامین ایجاد کنید و نام کاربری و رمز عبور مربوطه را در این مانیتور وارد کنید. بینا در هر بار اجرا با استفاده از پروتکل LDAP تلاش به تصدیق هویت (Authentication) اکانت ارائه شده می کند و در صورتی که در این فرایند مشکلی را ردیابی کند با ارسال اخطار شما را از موضوع با خبر می سازد.

مانیتورینگ برنامه های کاربردی

پیش نیاز مانیتورینگ برنامه های کاربردی مانند نرم افزار های مالی و اداری و اتوماسیون اداری این است که تولید کنندگان این برنامه ها، از قبل روش ها و امکاناتی را جهت مانیتورینگ نرم افزار هایشان در نظر گرفته باشند. در غیر این صورت مانیتورینگ توابع داخلی این نرم افزار ها غیر ممکن است. یکی از روش های استاندارد و معمول برای مانیتورینگ برنامه های کاربردی استفاده از Web Service است. در سیستم مانیتورینگ بینا مانیتوری به همین نام وجود دارد که با استفاده از آن می توان صحت عملکرد برنامه های کاربردی را تحت نظارت قرار داد. Web Service Monitor: این مانیتور می تواند متد های مورد نظر که توسط وب سرویس قابل دسترسی است را فراخوانی کرده و پارامتر های ورودی کاربر را به آن پاس کند. سپس مقادیر بازگشتی را با مقادیر مورد انتظار کاربر مطابقت دهد. در بسیاری از مواقع می توان به این روش از صحت عملکرد برنامه های کاربردی و سرویس های عملیاتی اطمینان حاصل نمود.

مانیتورینگ برنامه های کاربردی | داناپرداز

مانیتورینگ پورت های TCP

باز بوردن یک پورت مشخص بر روی یک سرور، نشان دهنده این است که سرویس مربوطه در حال اجرا بوده و بر روی پورت مورد نظر Listen می کند. در برخی از موارد روش مناسب مانیتورینگ سرویس ها برقراری ارتباط با پورت مربوطه است. در نرم افزار بینا مانیتوری برای این منظور وجود دارد. TCP Port Monitor : عملکرد این مانیتور ساده بوده و از شما یک آدرس IP و یک شماره Port دریافت می کند. سپس بینا در هر بار اجرای مانیتور به آن Socket یک کانکشن ایجاد کرده و بلادرنگ کانکشن را قطع می کند.

مانیتورینگ اشتراکات شبکه (Network Shares)

برخی از منابع اشتراکی (Shares) در شبکه باید همیشه در دسترس کاربران باشند، و عدم دسترسی به آنها موجب اختلال در فعالیت های کاربران می گردد. در نرم افزار مانیتورینگ بینا مانیتوری جهت نظارت بر دسترس پذیری اشتراک های شبکه وجود دارد. Network Share Monitor: این مانیتور با استفاده از پروتکل WMI با سرور مورد نظر ارتباط بر قرار کرده و فهرستی از Share های موجود بر روی آن سرور را به شما ارائه می دهد. سپس شما می توانید Share مورد نظر خود را انتخاب کنید، پس از آن، بینا در هر بار اجرای مانیتور به آن اشتراک دسترسی پیدا می کند و چنانچه مشکلی را ردیابی کند از جمله خطاهای مربوط به سطح دسترسی و یا متوقف شدن اشتراک، شما را از موضوع با خبر می سازد.

مانیتورینگ اعضاء گروه های دامین

برخی از گروه های موجود در دامین مانند گروه Domain Admins از نظر امنیتی بسیار حائز اهمیت هستند و اعضاء آن به همه منابع شبکه دسترسی خواهند داشت. لذا راهبران شبکه باید همیشه بر اعضاء این گروه ها نظارت داشته باشند. در بینا مانیتوری به نام Windows Group وجود دارد که با استفاده از آن می توان اعضاء هر یک از گروه های دامین را تحت نظارت قرار داد. این مانیتور در هر بار اجرا فهرست اعضاء گروه را با اعضاء مجاز که قبلا به تایید راهبر شبکه رسیده است مقایسه می کند.

مانیتورینگ سرویس DNS

سرویس DNS یکی دیگر از سرویس های زیرساختی شبکه و دیتا سنتر است که بروز مشکل برای آن سطح تاثیر گسترده ای بر سایر اجزاء دارد. شما باید همیشه از عملکرد صحیح این سرویس اطمینان داشته باشید. در سیستم جامع مانیتورینگ شبکه و دیتا سنتر بینا مانیتور مخصوصی برای نظارت بر عملکرد DNS وجود دارد. DNS Monitor: این مانیتور به طور کاملا پیشرفته و دقیق صحت عملکرد سرویس DNS را تحت مانیتورینگ قرار می دهد. پارامتر های مورد نیاز این مانیتور عبارتند از آدرس DNS سرور، نام یک رکورد از نوع (A-Record) و آدرس های IP مورد انتظار در نتیجه Lookup رکورد ارائه شده. بینا در هر بار اجرای مانیتور، یک DNS Query به سرور ارسال کرده و نتیجه آن را با آدرس های IP مورد انتظار مطابقت می دهد. بنابراین چنانچه مشکلی در فرایند Resolve صورت پذیرد شما سریعا از موضوع با خبر خواهید شد.

آگاهی از علت دقیق بروز مشکلات با مانیتورینگ سرویس ها

در زمان بروز یک اختلال در شبکه، معمولا زمان قابل توجهی صرف شناسایی منشاء اصلی اشکال می گردد. بکارگیری نرم افزار های مانیتورینگ شبکه و دیتاسنتر موجب می شود تا مسئولان شبکه در کوتاه ترین زمان از علت اصلی بروز اختلال آگاهی یابند. در بینا کد هر خطا و نیز پیغام های مربوطه ثبت می شود و در متن اخطار های ارسالی به آنها اشاره می شود بنابراین شما بلادرنگ از علت بروز مشکل نیز آگاه می شوید تا در نهایت مدت زمان از کار افتادگی (Down Time) کاهش یابد.

امکان انجام عملیات بازیابی

بینا دارای مکانیسم پیشرفته ای بنام عملیات بازیابی است که در بسیاری از مواقع با استفاده از آن می توان به صورت خودکار مشکلات را برطرف نمود. برای مثال شما می توانید تعیین کنید که چنانچه پورتال سازمانی دچار اختلال شد و در مدت 10 دقیقه به حالت نرمال بازنگشت، بینا به صورت خودکار سرویس IIS را بر روی سرور مربوطه Restart کند و یا سیستم عاملی را ریبوت کند. عملیات بازیابی به خصوص در مواقعی که در محل کار خود حضور ندارید بسیار کاربردی است. عملیات بازیابی را می توان برای همه انواع مانیتورها به کار گرفت.

گزارش ها و داشبورد

بینا دارای گزارش های متنوعی است که تصویری واضح از وضعیت همه سایت ها و برنامه های تحت وب در اختیار شما قرار می دهد. همچنین با استفاده از داشبورد شبکه بینا می توانید وضعیت دسترس پذیری سایت ها و برنامه های تحت وب را به صورت زنده مشاهده کنید.برای آشنایی بیشتر،به صفحه داشبورد شبکه بینا مراجعه فرمایید.
پیمایش به بالا